0 producten  |  
Inloggen (Nieuw bij VeiligGlijden? Meld je aan

Betrouwbaarheid van het condoom

Terug naar informatie over condooms

Het condoom is een van de meest betrouwbaardere manieren van SOA- en zwangerschapspreventie.

De pil is weliswaar beter betrouwbaar voor de zwangerschapspreventie, maar beschermd niet tegen Soa´s. Als je het helemaal zeker wilt weten gebruik de pil samen met het condoom. "Double Dutch" noemt men dat ook wel.

Af en toe gebeurt het dat het condoom knapt. Gelukkig is dit niet iets wat vaak voorkomt. Als wij dergelijke klachten onderzoeken blijkt vaak dat dit niet komt door een slecht condoom, maar door fout gebruik of opslag.

Hierbij kun je denken aan de volgende oorzaken:

Lang in de portemonnee: Het condoom zat al geruime tijd (maanden) in de portemonnee. Dit is niet goed voor het condoom. Hoge druk (zoals er op gaan zitten), wisselende temperaturen en slijtage kunnen een goede reden zijn voor het scheuren of knappen. Vervang dus het liefst elke maand even de rubbertjes in de portemonnee door verse.

Verkeerd bewaard: Sommige mensen bewaren de condooms op erg warme of koude plaatsen en soms zelfs in de vensterbank. Een condoom dien je altijd koel en donker te bewaren voor het beste resultaat. In het nachtkastje of in de kelderkast bijvoorbeeld. Niet direct in de zon of naast de verwarming en ook zeker niet in het tuinhuisje.

Orale seks: Heerlijk natuurlijk een beetje orale seks op zijn tijd. Maar niet al te best voor het condoom. Na de orale seks kun je het condoom beter vervangen. De tanden kunnen het condoom beschadigen en daardoor zal het sneller knappen ook al kun je nog geen schade aan het condoom zien.

Nagels: Soms zijn de dames, maar ook de mannen, iets te enthousiast met de nagels. Dit is net zo slecht voor het condoom als de tanden. Lees het stukje hierboven over orale seks nog maar eens.

Verpakking onvoorzichtig openen: Soms wordt in het heetst van de strijd de verpakking nogal ruw geopend. Mensen, doe nu net dit ene stukje even rustig aan. Als je de verpakking ruw openscheurt, beschadig je erg makkelijk het condoom. Ook dit vergroot de kans dat het condoom knapt.

Glijmiddel en Olie: Hoewel wij hier bij VeiligGlijden.nl erg graag zien dat je extra glijmiddel gebruikt (en nooit massageolie) bij condooms, moeten we hier toch echt even een waarschuwing plaatsen. Condooms en extra glijmiddel is een super combinatie mits je het goede glijmiddel gebruikt. Een verkeerd glijmiddel, en vooral de standaard siliconen versies, tasten het condoom aan. Gebruik dus een goed glijmiddel op waterbasis of een glijmiddel dat volledig veilig is met condooms, dit staat dan op de verpakking.

Verkeerde maat: Sommige mannen zijn nu eenmaal groter geschapen dan gemiddeld. Pak dan een groter condoom. Dit scheelt een hoop ongelukjes.

Twee condooms gebruiken: Dit is alleen goed als je dat na elkaar doet. Twee condooms tegelijk gebruiken levert vrijwel altijd 2 lekke condooms op. Dit is echt minder veilig als het gebruik van 1 condoom.

Als je een beetje op de bovenstaande punten let en het condoom gebruikt zoals het bedoeld is, zal het waarschijnlijk nooit voorkomen dat deze knapt.

Gebruik een condoom met je verstand en je kunt er veel plezier mee hebben en ontzettend veel narigheid mee voorkomen.

Terug naar informatie over condooms

 

 
Q-Shops keurmerk
Betaal veilig met: