0 producten  |  
Inloggen (Nieuw bij VeiligGlijden? Meld je aan

Condooms en glijmiddel

Terug naar informatie over condooms

Condooms zonder glijmiddel zijn bijna nergens meer te verkrijgen. Vroeger werden deze condooms aangeboden omdat de praktijk leerde dat er nog al wat mensen vervelende reacties kregen op de gebruikte glijmiddelen of het gebrek aan glijmiddel, tegenwoordig zijn de meest gebruikte glijmiddelen hypoallergeen en uitgebreid getest, zeker als deze in verpakking al op het condoom zijn aangebracht.

Omdat het bij de meeste condooms gaat om glijmiddel op waterbasis, kan het goed zijn dat je zelf nog extra glijmiddel of een ander soort c.q. merk glijmiddel wilt gebruiken. Pas echter op welk glijmiddel je gebruikt in combinatie met het condoom. Bij veel glijmiddelen staat op de verpakking dat ze condoomvriendelijk zijn, dan kun je rekenen op ongeveer 20 tot 30 minuten veiligheid van je condoom. Maar hierna kan het glijmiddel de kwaliteit van het condoom aantasten er kunnen gaatjes in het condoom ontstaan en in het ergste geval kan het condoom zelfs helemaal scheuren. Als er op de verpakking van het glijmiddel niet vermeld staat dat het condoomvriendelijk of condoomveilig is en het CE logo ontbreekt, moet je deze niet gebruiken in combinatie het condoom.

Gebruik nooit een glijmiddel of massagemiddel op oliebasis samen met het condoom, want de olie kan het condoom oplossen. 

Je kunt natuurlijk allergisch zijn voor het latex van het condoom zelf, hiervoor hebben wij speciale antiallergische condooms

Terug naar informatie over condooms

 
Q-Shops keurmerk
Betaal veilig met: