0 producten  |  
Inloggen (Nieuw bij VeiligGlijden? Meld je aan

De geschiedenis van de dildo

De oudheid
Waar en wanneer de eerste dildo’s zijn gemaakt is niet helemaal duidelijk. Er zijn waarschijnlijk hele vondsten gedaan die liever niet door wetenschappers benoemd werden vanwege het sexuele karakter ervan. Aangenomen wordt dat de oudst bekende dildo, een 20 centimeter lange fallus, gevonden werd door een team van Duitse wetenschappers in 2005. Deze is vermoedelijk 28.000 jaar oud en werd gevonden in Duitse grotten nabij het plaatsje Ulm.

De geschiedenis van de dildo is een beetje mysterieus. De volgende gevonden dildo’s dateren namelijk uit 4000 voor Christus en werden gevonden in Pakistan. Omdat hier een sprong van meer dan 20.000 jaar gemaakt wordt, mag je er vanuit gaan dat er in de tussen liggende tijd wel gebruik gemaakt werd van dildo’s. Hiervan is echter tot nu toe niets terug gevonden. De oudste teksten waarin de dildo werd vermeld komen van de oude Grieken. Zij noemden de dildo “olisbas”. 

De Renaissance
Er zijn ook geschriften gevonden uit de Renaissance (15e en 16e eeuw) over dildo’s. De Italianen gebruikten ook daadwerkelijk het woord “dildo”. Waar het woord vandaan komt is niet bekend. Sommige wetenschappers zeggen dat het woord afstamt van het Italiaanse woord voor genot “dilotto”, maar er zijn ook wetenschappers die denken dat het woord dildo is afgeleid van het Engelse “this will do”, vrij vertaald: ”Hier doen we het wel mee”.

In de Renaissance werd de vervaardiging van dildo’s een ware kunstvorm. Leden van de Adelstand bezaten exemplaren van zilver, ivoor en andere kostbare materialen.

De 17e eeuw
In de 17e eeuw kwam het woord dildo veelvuldig voor in “schuine” versjes en liedjes. Volgens een van deze liedjes werden dildo’s in deze tijd bij voorkeur gemaakt van Venitiaans glas met een holte erin die plaats bood voor warm water of melk. Door ze te vullen kon er met de dildo’s een ejaculatie nagebootst worden en kon de dildo op een aangename lichaamstemperatuur worden gebracht. Door de eeuwen heen werden dildo’s van verschillende materialen gemaakt. Er is in Afrika zelfs een antieke dildo gevonden van kamelenmest met een coating van hars.

Tegenwoordig…
Na de introductie van de vibrator verloor de dildo een gedeelte van haar functie, maar helemaal verdwenen is de dildo nooit. Er is nog steeds een eindeloze variatie aan dildo’s te verkrijgen gemaakt van verschillende materialen, in verschillende vormen en verschillende kleuren. 

Bij VeiilgGlijden.nl zijn ze volop te bestellen.

Terug naar informatie over vibrators


 
Q-Shops keurmerk
Betaal veilig met: