0 producten  |  
Inloggen (Nieuw bij VeiligGlijden? Meld je aan

Waarom en wanneer een condoom ?

Terug naar informatie over condooms

Een condoom wordt gebruikt als voorbehoedsmiddel, om zwangerschap te voorkomen, en te beschermen tegen Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (Soa's).

Van Soa´s, zoals aids, kun je ernstig ziek worden. Ook als je niet weet dat je een SOA hebt, kun je al een besmetting hebben opgelopen. Ook kan het zijn dat jij er geen last van krijgt maar je partner uiteindelijk wel. Daarom is het dus raadzaam altijd een condoom te gebruiken zolang jij en je partner niet beide een SOA-test hebben gedaan of wanneer je veel wisselende partners hebt. 

Uiteraard is een condoom ook een prima manier om ongewenste zwangerschap te voorkomen, let wel op: een condoom biedt geen 100% zekerheid tegen ongewenste zwangerschap. Ook als je (tijdelijke) partner aan de pil is, of zegt te zijn, is het verstandig een condoom te gebruiken om Soa´s te vermijden. Verder is het condoom een aanvullend voorbehoedsmiddel na een zwangerschap omdat de pil, na een bevalling, niet direct volledige bescherming biedt tegen een nieuwe zwangerschap.

Terug naar informatie over condooms

 

 
Q-Shops keurmerk
Betaal veilig met: