0 producten  |  
Inloggen (Nieuw bij VeiligGlijden? Meld je aan

Zwanger worden en het gebruik van glijmiddel

Terug naar informatie over glijmiddelen

Wanneer je probeert zwanger te worden kun je rustig een glijmiddel gebruiken. Wel wordt geadviseerd een glijmiddel op water of siliconenbasis zonder extra toevoegingen als smaakjes of tintelingen te gebruiken. Uiteraard moet je geen zaaddodend glijmiddel gebruiken.

Glijmiddelen hebben geen inkapselend effect op de zaad en eicellen, ook tasten zij de eicellen niet aan. Voor zover, bij ons bekend, is er nog geen studie gedaan waar gekeken is of gebruik van glijmiddel de kans op een zwangerschap vergroot of verkleind. Er is dan ook geen enkele indicatie of bewijs dat glijmiddel hier invloed op heeft.

In principe kan gebruik van glijmiddel tijdens de zwangerschap geen kwaad. Echter, wij adviseren je wel het gebruik te minimaliseren en van te voren te overleggen met je arts of specialist, dit om elk risico door het gebruik van glijmiddelen tijdens de zwangerschap uit te sluiten. Sommige artsen en specialisten raden het gebruik van glijmiddelen tegen het einde van de zwangerschap af, maar ook hier is nog te weinig informatie over bekend.

Terug naar informatie over glijmiddelen

 
Q-Shops keurmerk
Betaal veilig met: