PostNL Checkout: één inlog voor je online aankopen

Online shoppen bij verschillende webwinkels met allemaal andere inlognamen en wachtwoorden. Vergeten welke inlognaam en wachtwoord ook alweer bij welke shop hoorde. Moe van elke keer weer je gegevens moeten invoeren… Eén inlog en wachtwoord voor alle shops zou zó handig zijn!

Herkenbaar? Daarom kun je bij VeiligGlijden.nl vanaf nu gebruik maken van de handige hulp: PostNL Checkout. Aanmelden is snel en makkelijk.

Hoe werkt het?
Je ziet bij het afrekenen van je winkelwagen twee knoppen. In plaats van in te loggen bij VeiligGlijden.nl, kies je voor PostNL Checkout en log je in op je persoonlijke MijnPakket-pagina. Je adresgegevens worden automatisch ingevuld. Waar, wanneer en hoe laat je pakket bezorgd wordt, kun je zelf kiezen. Daarna kun je direct je pakket volgen!

Stappen in het bestelproces overslaan
Op MijnPakket kun je je voorkeuren voor afleveradressen en betaalvoorkeuren invoeren die standaard gebruikt worden wanneer je de PostNL Checkout gebruikt. Zo sla je verschillende stappen in het bestelproces over en kun je supersnel je bestelling afronden.

SOA Onderzoek

Het onderzoek naar SOA kan op verschillende manieren gedaan worden. Welke manier wordt gekozen, hangt af van de klachten en de manier waarop je hebt gevreeën.

Vroeger werd er nog wel eens een SOA-onderzoek gedaan door een wattenstaafje in het bovenste stukje van de plasbuis in te brengen. Dit is geen pretje en inmiddels gelukkig zelden meer nodig. De diagnose kan tegenwoordig ook gesteld worden door middel van het urineonderzoek of de vaginale swab.

Het duurt een tot twee weken voor je uitslag van het SOA onderzoek krijgt of op kan vragen. Mocht je een SOA hebben, ga je terug naar de arts om te bespreken wat de vervolgstappen zijn.

Urineonderzoek
Bij een vermoeden van Gonorroe of Chlamydia kan zowel bij mannen als vrouwen een urineonderzoek gedaan worden. De ochtendurine wordt door de arts onderzocht. Bij vrouwen is het onderzoek minder betrouwbaar dan bij mannen.

Vagina swab
Vrouwen kunnen dit onderzoek zelf uitvoeren. Ze krijgen een wattenstaafje om een vaginale swab af te nemen. Dit wattenstaafje wordt in de vagina ingebracht en langs de wand geschraapt om op die manier cellen af te nemen die vervolgens worden onderzocht door de arts.

Anale swab
Mannen en vrouwen die anale seks hebben gehad, kunnen zelf een anale swab uitvoeren. Er wordt bij dit onderzoek een wattenstaafje in de anus ingebracht waarmee cellen worden verzameld die door de arts worden onderzocht.

Keel swab
Na orale seks, kan er een keel swab afgenomen worden. Dit wordt door een verpleegkundige gedaan. De verpleegkundige schraapt cellen van het gehemelte om deze te kunnen laten onderzoeken.

Bloedonderzoek
Er kan bloed worden afgenomen om het te onderzoeken op syfilis, HIV en hepatitis B. Uiteraard wordt dit onderzoek ook door een arts of verpleegkundige gedaan.

Lichamelijk onderzoek
Soms is aanvullend onderzoek nodig. Een speculum (eendenbek) of proctoscoop (korte metalen buis) kan worden gebruikt om de vagina of anus van binnen te onderzoeken op aanwezigheid van wratjes of zweertjes. Er kunnen dan ook meteen testjes worden afgenomen om verder te onderzoeken. Tevens kan er op dat moment afscheiding worden afgenomen voor onderzoek.

SOA top 10

“DE” SOA bestaat niet. Er zijn veel verschillende SOA met elk zijn eigen klachten en gevolgen. Daarom een beschrijving van de meest voorkomende SOA op een rijtje.

De top 10 van meest voorkomende SOA is:

  1. Chlamydia
  2. Genitale wratten
  3. Herpes
  4. Gonorroe
  5. Hepatitis B
  6. Trichomonas
  7. Syfilis
  8. HIV
  9. Gardnerella
  10. Schaamluis

Chlamydia
Chlamydia is een infectie die veroorzaakt wordt door een bacterie. De bacterie nestelt zich in de slijmvliezen van de vagina, de baarmoedermond, de plasbuis of de anus. Het grootste deel van de vrouwen met chlamydia heeft geen klachten. Zo kan je dus heel lang rondlopen met deze aandoening zonder het te weten en het ook overdragen bij onbeschermde seks. Als chlamydia niet wordt behandeld, kan het bij vrouwen leiden tot verschillende ontstekingen in het bekkengebied. Eileiderontsteking veroorzaakt littekens en verklevingen in de eileiders die kunnen leiden tot chronische buikpijn of onvruchtbaarheid. Bij mannen kunnen de bacteriën omhoog kruipen via de plasbuis en de zaadleiders in de bijbal. Dit kan leiden tot een bijbalontsteking. Ook kan het bij mannen leiden tot onvruchtbaarheid door verklevingen in de plasbuis en zaadleiders.

Genitale wratten
Genitale wratten zijn wratten op de penis, vagina of anus. Ze komen veel voor en kunnen erg hinderlijk zijn. Soms zijn er klachten als jeuk, pijn of een branderig gevoel, maar een infectie kan ook verlopen zonder klachten. De wratten kunnen vanzelf verdwijnen. Dit kan echter jaren duren. Omdat het er ook niet al te fris uitziet, is het verstandiger ze te laten behandelen. De behandeling is intensief en wordt voorgeschreven door een arts. Meestal moet een patiënt een aantal dagen per week een vloeistof of crème aanbrengen gedurende vijf tot zestien weken. Ook kunnen de wratten weggebrand of weggesneden worden onder plaatselijke verdoving. Toch kan het virus na behandeling regelmatig terugkeren en kan het ook na behandeling nog aan anderen worden overgedragen.

Herpes
Herpes wordt veroorzaakt door een virus en zorgt voor een pijnlijke infectie van de huid en slijmvliezen in en rond de geslachtsdelen. Het virus kan het lichaam binnendringen via de huid of het slijmvlies van de mond, penis, vagina of anus. Herpes is niet te genezen, maar de verschijnselen kunnen wel worden behandeld. De ernst van de klachten verschilt per persoon. De eerste aanval kan gepaard gaan met pijn, koorts en opgezette klieren van de liezen. De eerste klachten zijn vaak jeuk en een branderig gevoel. Daarna ontstaan de blaasjes op of rond de penis, vagina of anus. Deze blaasjes drogen na ongeveer 3 weken in. Helaas trekt het virus zich op dat moment terug in een zenuwknoop en blijft het sluimerend aanwezig tot de volgende aanval zich voordoet.

Gonorroe
Gonorroe is een SOA die wordt veroorzaakt door bacteriën. De infectie kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Vrouwen hebben vaak vage klachten bij de aandoening. Ze kunnen last krijgen van enige toename van afscheiding die pusachtig ruikt en ook kan plassen pijnlijk zijn. Mannen hebben veel meer last van een gonorroe-infectie. De eerste klachten komen enkele dagen na het oplopen van de infectie. De klachten bestaan uit veel pusachtige afscheiding uit de plasbuis (vandaar de bijnaam “druiper”) en een geïrriteerd gevoel bij het plassen. Gonorroe kan bij vrouwen uiteindelijk leiden tot eileiderontsteking, verklevingen van de eileiders en zelfs onvruchtbaarheid. Mannen kunnen bijbalontsteking of prostaatontsteking krijgen. Gonorroe is te behandelen met een antibioticum.

Hepatitis B
Hepatitis B is een infectie van de lever veroorzaakt door het hepatitis virus. Het virus dringt via de slijmvliezen van de geslachtsorganen het lichaam binnen en verspreidt zich via de bloedbaan naar de lever. Hepatitis B is erg besmettelijk en kan leiden tot blijvende schade aan de lever. Vaak verloopt de infectie echter zonder klachten en dus onopgemerkt. Soms kan je wel klachten ervaren, zoals vermoeidheid, verhoging, lusteloosheid, misselijkheid of pijn in de bovenbuik. Ook huidafwijkingen of geelzucht komen voor. Hepatitis B kan een verhoogde kans op leverkanker tot gevolg hebben. Bij acute hepatitis B worden geen geneesmiddelen gegeven omdat deze ziekte vaak vanzelf binnen een half jaar overgaat. Bij chronische hepatitis B kunnen wel geneesmiddelen voorgeschreven worden.

Trichomonas
Trichomonas is een SOA die veroorzaakt wordt door een parasiet. Niet iedereen die besmet is met deze parasiet krijgt klachten. Mannen merken meestal niets tot weinig van trichomonas. Een enkeling heeft last van een branderig gevoel bij het plassen. Bij mannen gaat trichomonas ook vaak vanzelf over. Vrouwen kunnen echter wel last krijgen van een ontstoken vagina en onaangenaam ruikende afscheiding die soms kan schuimen. Bij klachten wordt een eenmalige dosis antibiotica voorgeschreven.

Syfilis
Syfilis is een ernstige SOA die veroorzaakt wordt door een bacterie. De bacterie nestelt zich in de vagina, penis, anus of mond en kan via het bloed verspreiden. Een of twee weken na de besmetting ontstaan op de plaats waar je geïnfecteerd bent een of meer zweertjes. De lymfeklieren in de buurt van de zweertjes zijn opgezet. De zweertjes verdwijnen ook zonder behandeling vanzelf binnen twee of drie weken. Als het eerste stadium niet is behandeld, treedt enkele maanden later het tweede stadium van de ziekte in. Je kunt dan last hebben van vlekjes op de huid over het hele lichaam, een grieperig gevoel, haaruitval of oogklachten. De behandeling bestaat uit penicilline-injecties en een uitgebreide nacontrole.

HIV
HIV is het virus dat AIDS veroorzaakt. Het virus kan zich bevinden in het bloed, speeksel, sperma, voorvocht, vaginaal vocht en moedermelk. Vooral onveilige handelingen met bloed of sperma levert een groot risico op. Als het virus het lichaam is binnengedrongen, breekt het het afweersysteem af. Als het afweersysteem niet meer optimaal werkt, krijgen bacteriën en virussen de kans om het lichaam binnen te dringen en ernstige ziekten te veroorzaken. In dat geval spreken we van AIDS. In het begin merk je nauwelijks dat je geïnfecteerd bent met HIV. De ziekteverschijnselen treden pas op als het afweersysteem is afgebroken. Dan wordt het lichaam niet meer beschermd tegen ziekten. Met medicatie kan je langdurig leven met HIV voor het tot AIDS leidt. AIDS is niet te genezen en dit stadium moet dus zolang mogelijk uitgesteld, maar bij voorkeur voorkomen, worden.

Gardnerella
Gardnerella is eigenlijk geen SOA maar een infectie door de verstoring van de zuurgraad in de vagina. Door de verstoorde zuurgraad krijgen bepaalde bacteriën de kans zich uit te breiden. De klachten die optreden zijn grijs-witte afscheiding en jeuk. Ook mannen kunnen geïnfecteerd raken met bacteriën die bij vrouwen overmatig zijn gaan groeien. Mannen hebben meestal geen klachten. Alleen bij klachten is behandeling nodig. Als je naar de dokter gaat, krijg je een zalfje of medicijnkuur. Daarmee gaan de klachten vanzelf weer weg.

Schaamluis
Schaamluis zijn parasieten die door lichamelijk contact kunnen worden overgebracht. De schaamluizen leven van menselijk bloed en kunnen zich op alle behaarde delen van het lichaam bevinden. Het is eenvoudig zelf te constateren of je schaamluis hebt. De schaamluizen zijn goed te zien op het schaamhaar. Door het krabben raakt de huid geïrriteerd waardoor wondjes ontstaan. Je hoeft niet naar een arts voor de bestrijding van schaamluis. Bij de drogist of apotheek is een shampoo te krijgen tegen luis. Het middel wordt op het haar waar de luis zich bevindt aangebracht en twaalf uur na de behandeling zijn de luizen en neten dood. Eventueel kan de behandeling worden herhaald na enkele weken. Het is verstandig de partner ook te behandelen gezien het feit dat schaamluis erg hardnekkig kan zijn en je elkaar kan blijven infecteren.

Al deze SOA zijn te voorkomen door veilig te vrijen. Kleine moeite, groot plezier!

Wat is een SOA?

SOA zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Ziektes die zich meestal verspreiden via seksueel contact en worden veroorzaakt voor virussen of bacteriën. Deze zitten in het slijmvlies, in het vocht van de penis of vagina, in het sperma of het bloed. Je kunt bij een SOA last hebben van blaasjes of zweertjes op de vagina of penis, pijn bij het plassen, ongebruikelijke afscheiding, jeuk in het schaamhaar of geelzucht. Maar het kan ook zijn dat je weinig of geen klachten ervaart. Je kunt een SOA krijgen door te vrijen met iemand die besmet is waarbij contact optreedt tussen mond, anus, penis of vagina.

Voor de meeste SOA geldt dat knuffelen, (tong)zoenen of elkaar met de hand bevredigen, veilig is. Elkaar met de mond bevredigen is zonder condoom onveilig. Ook bij vrijen waarbij de penis in aanraking komt met de anus moet een condoom gebruikt worden.

Een SOA kan ernstige gevolgen hebben. Bij mannen kan een SOA namelijk zaadbalontsteking of prostaatontsteking veroorzaken en bij vrouwen ontstekingen aan de eileiders of eierstokken. Uiteindelijk kan het zelfs leiden tot onvruchtbaarheid.

Het goede nieuws is dat SOA meestal goed te behandelen zijn… Maar het beste is natuurlijk om ze helemaal niet te krijgen! Veilig vrijen/VeiligGlijden.nl dus.

Een condoom gebruiken is niet moeilijk maar moet natuurlijk wel op de juiste manier gebeuren. Lees hiervoor de Gebruiksaanwijzing: Hoe doe je een condoom om en af?

Lees ook:
SOA top 10
SOA onderzoek

SOA, Serieuze Onaangename Aandoeningen!

In Nederland vinden er naar schatting jaarlijks 100.000 nieuwe SOA-infecties plaats. Dat zijn er veel. Veel te veel vinden wij bij VeiligGlijden.nl. Daarom pleiten wij voor goed condoomgebruik.

Van de meeste SOA merk je niet eens dat je ze hebt. Daarom is het (ook als je een vaste relatie hebt) verstandig om veilig te vrijen. Geen SOA, geen gezeur!

De top 10 van meest voorkomende SOA is:

  1. Chlamydia
  2. Genitale wratten
  3. Herpes
  4. Gonorroe
  5. Hepatitis B
  6. Trichomonas
  7. Syfilis
  8. HIV
  9. Gardnerella
  10. Schaamluis

Meer lezen over deze SOA

Vermoed je dat je een SOA hebt opgelopen, ga er dan mee naar de dokter. De arts onderzoekt je en geeft meer duidelijkheid. Alle artsen hebben beroepsgeheim. Zij mogen geen informatie over jou aan anderen (bijvoorbeeld je partner of ouders) geven. Wanneer je meer risico loopt* kun je je gratis en anoniem laten testen bij een GGD-soa polikliniek.

De meeste SOA kunnen goed worden behandeld als je er op tijd bij bent. Er zijn ook SOA die ernstige gevolgen hebben als je ze niet laat behandelen.

* mensen met wisselende contacten, prostituees en prostituanten, mannen die seks hebben met mannen, jongeren onder de 25 en mensen die uit endemische gebieden komen voor soa en hiv.

Voor sex is (meestal) een partner nodig…

Sex is leuk met een partner. Het hoeft natuurlijk niet (zie voor vervangende speeltjes verderop op de website) maar het maakt het wel gezelliger. Wat nou als je geen partner hebt? Zoek er een! Dat kan werkelijk overal. In de supermarkt, op het station, in de kroeg maar zelfs als je de hond staat uit te laten kan je een leuk persoon tegenkomen. Heb je iemand op het oog? Maak dan eerst een gezellig praatje.

Je kunt natuurlijk het ijs proberen te breken met de onvermijdelijke “openingszin”. Je kent ze wel…

Waarom ken ik jou niet ergens van?

  • Ik ben misschien niet de knapste hier, maar ik sta wel als enige met jou te praten.
  • toen God jou heeft geschapen was hij aan het opscheppen
  • Hoi, ik ben jarig. Wil je me zoenen?
  • Hoe heet je? Dat past precies bij mijn achternaam.
  • Ik lijd aan geheugenverlies….kom ik hier vaker?
  • Ik ga vanavond met je vrijen…als je wilt mag je erbij zijn.
  • Kan je iets voor me vasthouden? Ik moet zo nodig plassen.
  • Jij hebt bij het uitdelen ook overal vooraan gestaan hè?

Uit uitgebreid onderzoek blijkt dat “Hoi” het meeste kans op succes heeft. De meeste mannen en vrouwen moeten wel lachen om een humoristische, gevatte en vooral niet te banale openingszin, maar zelden leidt het tot meer dan een glimlach. Met “Hoi” of “Hallo” begin je echter een echt gesprek. Maar daarna… wat zeg je dan? Daar is natuurlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt af van de situatie. Kijk om je heen. Is er iets wat opvalt? Leuke muziek? Foute tafelkleedjes? Trage bediening? Mooi!!! Dat hebben jullie dus gemeen. Begin er over. Als de ander reageert kom je vanzelf tot een gesprek, waarbij het ene onderwerp vanzelf gevolgd wordt door een ander. Luister goed naar wat de ander zegt en reageer daar op. Vraag veel over de ander. Op die manier kan je zelf kiezen waar je meer over wilt weten. Bovendien zal de ander waarschijnlijk graag over zichzelf willen vertellen, wat weer handig is voor het gesprek. Je zou op subtiele wijze zelfs kunnen proberen te achterhalen of hij of zij al “bezet” is. Ook handig om te weten.

Als uit het gesprek blijkt dat jullie totaal niet matchen, geef dan aan dat je het een leuk gesprek vond en dat je elkaar wellicht nog eens tegen komt. Mocht je het idee krijgen dat het tot meer zou kunnen leiden, vraag dan of je nog een keer verder kan kletsen… tijdens een date. Wie weet levert het wat op… En anders ben je een goede ervaring rijker en probeer je het gewoon nog een keer met iemand anders.

Wist jij dit over sex?

  • Wist jij dat cornflakes oorspronkelijk ontwikkeld waren om masturberen tegen te gaan? Harvey Kellogg bedacht de cornflakes om de kinderen de kracht te geven de behoefte aan masturbatie te weerstaan.
  • Wist je dat het record bh’s losmaken met 1 hand gevestigd werd door Chris Nicholson? Hij maakte binnen 1 minuut 20 bh’s los op 1 september 2004.
  • Wist je dat je in Texas maximaal 5 sexspeeltjes mag hebben?
  • Wist je dat in Singapore orale sex alleen maar is toegestaan als voorspel. Anders is het verboden.
  • Wist je dat de gemiddelde penislengte 7% lager ligt in Texas dan in de staten er omheen?
  • Wist je dat je dat vreemdgaande vrouwen in Frankrijk in de Middeleeuwen veroordeeld werden tot het naakt achterna zitten van een kip?
  • Wist je dat 30% van de vrouwen van 80 jaar nog steeds sex heeft met hun man of vriend?
  • Wist je dat er in 1995 een man met zijn stijve penis een gewicht van 113 kilo tot 61 centimeter heeft opgetild boven de vloer?
  • Wist je dat een vrouw meer dan 100 orgasmen per uur kunnen krijgen? Een jonge man haalt er ongeveer 10.
  • Wist je dat de langste stijve penis 34,3 centimeter lang was?
  • Wist je dat 4% van de dromen van de vrouw over sex gaat? Van de man ongeveer 12%.
  • Wist je dat 74% van de Nederlandse vrouwen tussen de 25 en 34 jaar een vibrator heeft?
  • Wist je dat een Zambiaanse man sex mag hebben met zijn schoonzus als zijn eigen vrouw niet wil?
  • Wist je dat Argentijnen geloven dat het eten van katten de potentie stimuleert?
  • Wist je dat de gemiddelde man minimaal 5 vrouwen per dag ziet waarmee hij sex zou willen?
  • Wist je dat mensen die koffie drinken meer sex hebben dan mensen die dat niet doen?
  • Wist je dat het voor de man in het plaatsje Willowdale verboden is om te vloeken tijdens sex?
  • Wist je dat 10% van alle werknemers ervaring heeft met sex op de werkvloer?
  • Wist je dat vrouwen na het eten van kaas meer zin hebben in sex?
  • Wist je dat schoenen- en voetenfetisj de meest voorkomende fetisj is?
  • Wist je dat je met tongzoenen 26 calorieën per minuut verbrand?

Sex blijft verbazen!

De geschiedenis van de dildo

De oudheid
Waar en wanneer de eerste dildo’s zijn gemaakt is niet helemaal duidelijk. Er zijn waarschijnlijk hele vondsten gedaan die liever niet door wetenschappers benoemd werden vanwege het seksuele karakter ervan. Aangenomen wordt dat de oudst bekende dildo, een 20 centimeter lange fallus, gevonden werd door een team van Duitse wetenschappers in 2005. Deze is vermoedelijk 28.000 jaar oud en werd gevonden in Duitse grotten nabij het plaatsje Ulm.

De geschiedenis van de dildo is een beetje mysterieus. De volgende gevonden dildo’s dateren namelijk uit 4000 voor Christus en werden gevonden in Pakistan. Omdat hier een sprong van meer dan 20.000 jaar gemaakt wordt, mag je er vanuit gaan dat er in de tussen liggende tijd wel gebruik gemaakt werd van dildo’s. Hiervan is echter tot nu toe niets terug gevonden. De oudste teksten waarin de dildo werd vermeld komen van de oude Grieken. Zij noemden de dildo “olisbas”.

De Renaissance
Er zijn ook geschriften gevonden uit de Renaissance (15e en 16e eeuw) over dildo’s. De Italianen gebruikten ook daadwerkelijk het woord “dildo”. Waar het woord vandaan komt is niet bekend. Sommige wetenschappers zeggen dat het woord afstamt van het Italiaanse woord voor genot “dilotto”, maar er zijn ook wetenschappers die denken dat het woord dildo is afgeleid van het Engelse “this will do”, vrij vertaald: ”Hier doen we het wel mee”.

In de Renaissance werd de vervaardiging van dildo’s een ware kunstvorm. Leden van de Adelstand bezaten exemplaren van zilver, ivoor en andere kostbare materialen.

De 17e eeuw
In de 17e eeuw kwam het woord dildo veelvuldig voor in “schuine” versjes en liedjes. Volgens een van deze liedjes werden dildo’s in deze tijd bij voorkeur gemaakt van Venetiaans glas met een holte erin die plaats bood voor warm water of melk. Door ze te vullen kon er met de dildo’s een ejaculatie nagebootst worden en kon de dildo op een aangename lichaamstemperatuur worden gebracht. Door de eeuwen heen werden dildo’s van verschillende materialen gemaakt. Er is in Afrika zelfs een antieke dildo gevonden van kamelenmest met een coating van hars.

Tegenwoordig…
Na de introductie van de vibrator verloor de dildo een gedeelte van haar functie, maar helemaal verdwenen is de dildo nooit. Er is nog steeds een eindeloze variatie aan dildo’s te verkrijgen gemaakt van verschillende materialen, in verschillende vormen en verschillende kleuren.

Bij VeiilgGlijden.nl zijn ze volop te bestellen

De geschiedenis van de vibrator

De oorsprong van de vibrator ligt in het oude Griekenland. Al in de vijfde eeuw voor Christus werd daar de vrouwelijke aandoening hysteria beschreven door Hippocrates. Hysteria werd gekenmerkt door nervositeit, het vasthouden van vocht, slapeloosheid en gebrek aan eetlust. Volgens Hippocrates werd dit veroorzaakt door een onregelmatige doorstroom van bloed naar de baarmoeder, de hystera.

Volgens Hippocrates was vaginale massage met paroxisme tot gevolg de oplossing voor het probleem. Deze massage mocht echter alleen door een arts gegeven worden. Probleem was wel dat artsen deze remedie ontzettend vervelend vonden. Vrouwen tot een orgasme brengen duurde soms erg lang en niet alle artsen beschikten over het vereiste doorzettingsvermogen en geduld. Bovendien was het voor de arts weinig winstgevend omdat ze veel patiënten moesten bedienen voor een goed inkomen. Dat moest dus anders.

Een krachtige waterstraal deed de truc heel wat sneller. In de 19e eeuw werd daarom de Franse bekkendouche gebruikt. Deze bestond uit een grote buis waar water met kracht doorheen werd gestuwd en werd gericht op de clitoris. Hiervan werd beweerd dat het binnen 4 minuten het orgasme tot gevolg had. Was deze behandeling niet voor handen, dan werd door medici ook gammele treinen, schommelende stoelen of paardrijden geadviseerd.

Omdat echter werd aangenomen dat 75 procent van de vrouwelijke populatie chronisch hysterisch was, moest er een minder omslachtig hulpmiddel komen. De oplossing daarvoor werd geboden in 1875. Stoomkracht zorgde ervoor dat de “Manipulator” kon worden gebruikt. Deze zag eruit als een tafel met een gat voor het vrouwelijke bekken. Een vibrerende rol, aangedreven door stoomkracht deed het zware werk. Maar net als de bekkendouche was dit apparaat niet geschikt voor de behandelkamer van de arts.

De eerste vibrator werd gemaakt in 1880 en werd verkrijgbaar in een willekeur van keuzes: draagbaar, op de vloer staand of bijvoorbeeld de “Carpenter” die van het plafond naar beneden hing en eruit zag als iets dat een hedendaagse garage gebruikt om de winter banden om de velgen te plaatsen. Uiteraard werden deze apparaten alleen bediend door artsen, zodat alles “proper” was.

Aan het begin van de 20e eeuw kwamen de eerste elektro -massage apparaten op de markt voor thuisgebruik. Eerst in de vorm van reusachtige apparaten, later ook in handzamer formaat. Rond 1920 werden er meer vibrators verkocht dan broodroosters, maar toen de vibrator een grote rol ging spelen in de eerste pornofilms die werden gemaakt werd de vibrator taboe. Ze werden niet meer open en bloot verkocht en de term vibrator werd vervangen door “massagestaaf”. Na de seksuele revolutie in de jaren 70 werd er weer opener gesproken over de vibrator, maar na de seksuele emancipatie van de jaren 80 kwam de vibrator definitief uit de taboesfeer. Vrouwen namen zelf het heft in handen en ontwikkelden zelf nieuwe types. Vanaf dat moment zijn de variatiemogelijkheden eindeloos.

Kijk maar eens in onze webshop.

Materialen waarvan vibrators gemaakt zijn

Er zijn verschillende materialen die veel gebruikt worden om uw favoriete speeltjes van te maken.

Kunststof: Dit zijn meestal wat harde speeltjes. Vaak mooi glimmend. Het voordeel hiervan is dat ze redelijk stevig zijn en hele leuke vormen en prints kunnen hebben. Ook nemen ze vrij gemakkelijk uw eigen temperatuur aan.

Gel / Rubber: Dit zijn zachte speeltjes. Soms doorzichtig. Ze hebben als voordeel dat ze vaak zeer flexibel en buigbaar zijn. Het nadeel is dat er vaak een wat sterke lucht aan zit. Hoewel dit tegenwoordig al een stuk minder is. Ook een nadeel is dat ze vaak niet zo goed tegen elk siliconen glijmiddel kunnen.

Metaal: De ijzeren speeltjes. Zijn erg hard, vaak gemaakt van een speciaal metaal. Kan bijna overal mee gebruikt worden. Leuk voordeel is dat ze vaak koel / koud aanvoelen. Dat kan heel leuk spelen zijn.

Silicone coating: De binnenkant kan dan overal van gemaakt zijn, maar aan de buitenkant zit een laagje zachte siliconen. Dit zorgt dat het speeltje zijdezacht aanvoelt. Ook voelen deze speeltjes wat warmer aan. Een nadeel is dat net als de gel variant, ze niet tegen elk glijmiddel kunnen.

Glas: Glazen speeltjes zijn er ook. Het is dan echter meestal wel een speciaal soort glas, dat niet zomaar breekt en splintert. We moeten het natuurlijk we veilig houden. Het grote voordeel is dat ze heel glad aan kunnen voelen. Als je de goede hebt, kun je ze zelfs verwarmen of afkoelen met war of koud water. Hierdoor kun je hele nieuwe sensaties creëren.

Vibrator met glijmiddel gebruiken?

Vaak is het prettig om glijmiddel te gebruiken in combinatie met jouw favoriete vibrator of dildo.

Let er echter goed op dat je niet zomaar elk glijmiddel kunt combineren met elk speeltje.

Een glijmiddel op siliconenbasis glijdt natuurlijk heerlijk en is in de regel het fijnste glijmiddel wat er is. Maar er is 1 groot nadeel. Niet elk siliconen glijmiddel kan met elk speeltje.

De meeste glijmiddelen met siliconen zijn slecht voor speeltjes op siliconenbasis. Dit zijn van die zachte speeltjes en speeltjes met een zachte “fluwelen” buitenste laag.  Voor deze speeltjes kun je beter een glijmiddel op waterbasis gebruiken, of een siliconen glijmiddel wat speciaal meld dat het wel kan. Bijvoorbeeld de EROS Toyglide, ViaGlide en EROglide zijn prima geschikt voor de combinatie met siliconen speeltjes.

Hier goed rekening mee houden dit verlengt de levensduur van uw favoriete speeltje aanzienlijk.

Smoezenboek: Waarom zou je geen vibrator willen gebruiken? En waarom wel?

Een veelgehoorde smoes die ,met name door mannen, wordt gehanteerd om geen vibrator te gebruiken is dat de partner genoeg heeft aan de penis van de man.

Ook zijn sommige mannen bang dat de vrouw liever de vibrator heeft dan hem en dan helemaal niet meer met hem wil spelen.

Een vibrator is echter een ander product dan een man. Het voelt anders en werkt anders. Daarnaast gebruik je de vibrator anders. Hierdoor is het een leuke aanvulling en mogelijk afwisseling voor de echte penis. Maar het geeft toch altijd een andere “extra” boost aan het sex leven.

Andere redenen en smoezen om niet af en toe een lekker sexspeeltje er bij te pakken kunnen wij echter zo 123 niet bedenken. Mochten jullie er nog een paar weten, dan horen we het heel graag van je. Eventueel ook het tegenargument. Maar ook wij zullen naar de redenen kijken om geen sexspeeltjes te gebruiken en een passen antwoord proberen te geven.

Uiteraard word elk idee beloond met meer als alleen onze dankbaarheid en de dankbaarheid van de andere lezers.

Waarom zou je een condoom gebruiken bij een vibrator?

Bij wisselende partners, het afwisselend anaal en vaginaal gebruiken van een speeltje, of als je een infectie hebt opgelopen, is het aan te raden om je speeltje met een condoom te gebruiken, dit om besmetting van het speeltje en dus kans op herbesmetting van jezelf of anderen te voorkomen.

Door het (tijdelijk) gebruik van een condoom voorkom je besmetting.

Ook het anaal / vaginaal gebruiken van een toy is niet altijd aan te raden, omdat de anus een compleet andere bacteriehuishouding heeft dan de vagina. Hierdoor heb je een grotere kans op infecties. Wil je het speeltje dus aan twee kanten gebruiken, of uitwisselen met een andere partner, is een condoom zeker een aanrader.

Zijn vibrators veilig?

Ja, een vibrator is veilig. Mits je natuurlijk je sexspeeltje goed behandeld en goed gebruikt.

Vroeger werden er kankerverwekkende weekmakers gebruikt bij de fabricage van speeltjes. Weekmakers zijn stoffen die gebruikt worden om met name rubber en pvc speeltjes zacht te houden. De kankerverwekkende weekmakers die men vroeger gebruikte zijn echter al een aantal jaren verboden. Het effect hiervan is dat fabrikanten vanaf dat moment veel strengere eisen gingen stellen aan de veiligheid van de speeltjes en dat de kwaliteit sindsdien enorm is toegenomen.

Een vibrator is een een elektrisch aangedreven apparaat, en daardoor moet je wel bepaalde veiligheid voorschriften in acht nemen, alleen vibrators waar uitdrukkelijk is aangegeven dat ze waterdicht zijn kan men bv. in bad gebruiken. Ga er niet van uit dat elke vibrator waterdicht is.

Hoe moet je een vibrator veilig gebruiken?

Het veilig gebruiken van een sekspeeltje gaat eigenlijk gewoon samen met gezond verstand.

Maak na gebruik je speeltje goed schoon met een goed schoonmaak product. TOYCLEANER is hier speciaal voor gemaakt. Als je geen echte toy cleaner hebt, werkt wat warm water ook prima. Zorg dat er geen viezigheid tussen de randjes blijft zitten en zorg er ook goed voor dat er geen zeepresten op blijven zitten. Beiden kunnen nare klachten veroorzaken.

En natuurlijk op een schoon plekje bewaren.

Bij goed gebruik is een vibrator verder eigenlijk heel veilig te gebruiken. Eventueel zou je zelfs een condoom kunnen gebruiken, maar dat is normaalgesproken niet echt nodig.

Wat voor soorten vibrator zijn er?

Er zijn zoveel soorten maten en vormen tegenwoordig, dat het eigenlijk niet meer op te sommen is. We zullen echter proberen je een overzicht te geven van de meest bekende en gebruikte varianten.

Standaard vibrator of dildo
Deze heeft de algemene vorm van een penis, als zijn ze tegenwoordig ook vaak helemaal glad en recht. Maar ook van licht tot heel sterk gebogen.

Deze word meestal gebruikt om mee te penetreren zoals je dat met een penis ook zou doen. Maar dan kan deze ook vaak trillen. Kan een leuke toevoeging zijn voor elke seksuele activiteit. Ook om samen te gebruiken en bijvoorbeeld orale seks te geven terwijl je partner ook nog eens gepenetreerd word. Of als alternatief voor een partner bij de masturbatie.

Uiteraard kunnen ze ook meer dan prima gebruikt worden om alleen extern te stimuleren. Dat de vorm lijkt op een penis, wil niet zeggen dat er alleen mee gepenetreerd kan worden.

De Tarzan vibrator
Deze vibrator heeft ook de basisvorm van een penis, maar heeft er nog een extra onderdeel bij. Een kleine extra vinger aan de zijkant als het ware. Dit extra uitstulpseltje is dan bedoeld om de clitroris extra te stimuleren terwijl het gewone vibratorgedeelte als penetratie word gebruikt. Natuurlijk kun je hem ook omdraaien en de andere kant stimuleren met de kietelende strelingen van dit extra onderdeel van de tarzan.

Tegenwoordig zijn er ook tarzans te verkrijgen met 2 extra onderdelen, waarbij zowel de anus als de clitoris extra gestimuleerd worden.

Vibrerende eitjes
De naam zegt het al. Dit zijn eitjes of balletjes die ingebracht kunnen worden en dan trillen. Hier kun je dan rustig mee rondlopen, boodschappen doen, stofzuigen, of lekker op de bank liggen.

Voor sommige vrouwen is dit hemels, voor anderen helemaal niks. Dit komt met name door het verschil in gevoeligheid van de vagina aan de binnenkant, en de achterliggende gedachte natuurlijk. Sommige varianten zijn op draadloos op afstand bedienbaar en ik laat het een de eigen fantasie over wie en wanneer het eitje dan kan inschakelen.

Het kan in ieder geval heerlijk spannend zijn onder een etentje of met een klein feestje.

Deze eitjes wel of niet trillend, kunnen erg goed gebruikt worden voor het trainen van de bekkenbodemspier, om het geheel wat gespierder te maken en bij het tegengaan van beginnende of al bestaande incontinentie, hier zijn ook speciale producten voor op de markt bv. SinFive Emigi.

 

Waar zo een sekspeeltje al niet goed voor kan zijn, prachtig.

Cockringen / penisringen
Hierin heb je eigenlijk 2 soorten:

 

De Vibrerende cockring
Dit is een flexibel elastische ring met een vibrerend onderdeel er aan. Deze doe je bij de man om de penis, meestal helemaal onderaan bij de schacht. Als deze trilt, stimuleert de vibrerende cockring de clitoris van de vrouw. Sommige versies laten zelfs de hele penis trillen, waardoor de penis een beetje gaat werken als vibrator. Ook de man kan dit als extra prettig ervaren.

Als je ook de balzak door deze ring doet, en het vibrerende onderdeel achter de balzak plaatst, word het sternum van de man extra gestimuleerd, wat voor de man ook een extra sterk hoogtepunt kan opleveren.

Cockring / Penisring zonder vibratie
Waar de vibrerende cockring vaak niet zo heel strak zit en met name door de trillingen een verhoogde genotssensatie oplevert is de niet trillende variant net weer even anders.

De penisring is niet zo elastisch en is met name bedoeld om het bloed in de penis te houden. Hierdoor blijft de penis na het klaarkomen langer hard. Ook word hij zo soms wat sneller hard of gewoon wat harder.  Dit komt omdat de ring de penis afknijpt, en het bloed in de penis gehouden word. Vaak word deze in slappe toestand al omgedaan. Hier moet je wel altijd goed opletten dat je met een stijve penis de maat goed opneemt en niet een te kleine ring omdoet. Als de penis dan stijf word kan het anders gebeuren dat dit een erg pijnlijke en mogelijk schadelijke ervaring word. En dan doe je hem niet zo makkelijk af. Gelukkig heb je ook flexibele varianten en soorten die je te allen tijde losser of vaster kunt zetten.

Deze penisring word soms ook gewoon ter decoratie gebruikt. Veel mensen vinden dit gewoon een leuk sieraad.

Kleine stimulators
Dit zijn vaak ongeveer vingergrote vibratortjes in verschillende vormen en maten. Hoewel je met sommige van deze ook prima kunt penetreren, zijn ze met name bedacht om uitwendig gebruikt te worden. Zowel de man als de vrouw kun je met zo een stimulator heerlijk verwennen. En ze kunnen vaak ook gewoon mee genomen worden in de jaszak of in het handtasje. Erg leuk voor onderweg.

G-Spot vibratoren
Dit zijn vaak wat langere vibratoren, en hebben dan het uiteinde een stukje gebogen.

Hierdoor zou het makkelijker zijn de vrouwelijke g-spot te laten trillen en de vrouw zo tot een nog hoger punt te brengen.

We-Vibe
Deze geven we toch eigenlijk een apart onderdeeltje hier.

Dit speeltje wprd aan de ene kant ingebracht bij de vrouw, en aan de andere kant buigt hij naar buiten en stimuleert de clitoris. Door het ontwerp hiervan en het dunne tussenstukje, kan dan bij de meeste vrouwen de man ook nog penetreren.

Dan heb je alletwee plezier van de trillingen en kom je samen tot een hoogtepunt als nooit te voren.

Deze is tegenwoordig ook met afstandsbediening te koop.

En een absolute aanrader van onze redactie.

Tips?
Natuurlijk zijn we er nu een paar vergeten. Mocht je er nog een hebben gevonden, laat het ons weten en we zullen die hier toevoegen.

Ook zijn we natuurlijk altijd op zoek naar leuke en creatieve tips voor het gebruik van de sexspeeltjes. Ook deze horen wij graag van je.

Elke tip die we krijgen maakt kans op leuke prijsjes en aardigheidjes en wij zijn er altijd blij mee.

Waarom een vibrator of dildo gebruiken?

Een vibrator, dildo of ander sexspeeltje kan voor meerdere redenen gebruikt worden.

De meest bekende en volgends ons de leukste reden van gebruik is natuurlijk om extra van de seks en masturbatie te genieten. Echter heeft een sexspeeltje vaak toch nog meer nut.
Vroeger, heel lang geleden, zijn dildo’s, en later de vibrators, gebruikt als geneesmiddel.
Ook nu nog kan een sexspeeltje nog aangeraden worden bij zowel mannen als vrouwen wegens medische klachten.
Voor mannen kan een vibrator aangeraden worden om een ejaculatie te bevorderen. Sommige mannen kunnen met verschillende redenen slecht of niet ejaculeren, bijvoorbeeld door medicatie of bepaalde remmingen. De vibrator kan dan helpen om dit toch voor elkaar te krijgen en het mogelijk na verloop van tijd weer makkelijker te maken ook zonder vibrator.
Ook zijn er toepassingen waarbij het masseren van de prostaat het orgasme van de man bevorderd en intenser maakt. Hier word dan een prostaatstimulator gebruikt die anaal word ingebracht.
Voor vrouwen word het niet kunnen krijgen van een orgasme door penetratie van de man gezien worden als een medische klacht. Een vibrator die ingebracht word, of extern gebruikt word voor stimulering van de clitoris kan hier dan uitkomst bieden.
Uiteraard kun je op deze manieren de vibrator ook gewoon voor de gezelligheid gebruiken. Daar worden ze tegenwoordig met name voor verkocht.

Wat zijn dildo’s?

Een dildo is een seks speeltje dat bedoeld is om in te brengen en vaak de basisvorm van de penis heeft. Dit is eigenlijk het meest standaard sexspeeltje wat er van vroeger uit al op de markt is en al heel lang verkocht word.

Wat zijn vibrators?

Onder vibrators vallen eigen alle erotische speeltjes met een trilmogelijkheid.

 

Oorspronkelijk waren dit eigenlijk alleen alle vibrerende dildo’s en was het enige verschil tussen een dildo en een vibrator dat de vibrator trillen kan.

Dildo’s en hun vibrerende variant hebben van vroeger uit vaak de basisvorm van een penis.  Tegenwoordig is dat eigenlijk niet meer echt het geval. Deze speeltjes komen nu echt in alle vormen en maten voor. Van de ouderwetse penisvorm, tot allerlei fruitversies, eendjes, penisringen en ga zo maar door.

Glijmiddelen met carrageenan tegen kanker

In zeewier is een stof ontdekt welke papillomavirussen dwarsboomt, dit virus veroorzaakt baarmoederhalskanker en genitale wratten. Deze stof wordt al in veel glijmiddelen verwerkt. Let op: hiermee voorkom je natuurlijk geen baarmoederhalskanker of genitale wratten!

Christopher Buck, een onderzoeker van het Amerikaanse National Cancer Institute in Bethesda, zocht naar stoffen die kunnen verhinderen dat humane papillomavirussen binnendringen in cellen. Deze virussen komen in veel varianten voor. Sommige doen niets vervelends. Maar de zwarte schapen van deze virusfamilie kunnen baarmoederhalskanker veroorzaken, een ziekte die wereldwijd een kwart miljoen levens per jaar kost. Ook genitale wratten zijn te wijten aan papillomavirussen.

Een stof welke besmetting met deze virussen zou voorkomen, was dus meer dan welkom. Buck wist wel ongeveer waar hij het zoeken moest. Papillomavirussen beginnen hun invasie van menselijke cellen door aan te grijpen op de stof heparansulfaat, die op het celoppervlak zit op intieme plaatsen van het menselijk lichaam. Vind je een stof die daar sterk op lijkt, dan zou die zich aan het virus kunnen hechten, zodat koppeling aan een menselijke cel niet meer lukt.

Uit tientallen stoffen kwam een overduidelijke winnaar naar voren, vermelden Buck en collega’s in het vakblad PLoS Pathogens: carrageenan, een stof uit slijmerig zeewier. Het is een lange suikerketen, die qua structuur inderdaad lijkt op heparansulfaat. Dit middel bleek extreem krachtig te werken: in een laboratoriumsituatie had het bij concentraties van minder dan een miljoenste gram per liter al een sterk remmend effect op het infectievermogen van de virussen. Dat gold voor allerlei verschillende virusvarianten, waaronder bekende boosdoeners. Waarschijnlijk werkt carrageenan niet alleen via het blokkeren van de aanhechting, maar ook nog op een andere manier. Hoe, dat werd nog niet duidelijk.

Carrageenan werkt in ieder geval bijzonder krachtig. En het mooiste is: het is helemaal geen bijzondere stof. Het wordt als verdikkingsmiddel toegepast in allerlei consumentenproducten, zoals babyvoeding en cosmetica. En ook in sommige glijmiddelen, beseften de onderzoekers van het National Cancer Institute. Een uiterst gelukkig toeval.

Op internet zochten ze uit welke merken glijmiddel het in de ingrediëntenlijst vermelden en welke condooms glijmiddel met carrageenan bevatten. De meeste condoommerken vermelden niet wat er in hun producten zit, dus of er carrageenan inzit, konden de onderzoekers niet eenvoudig achterhalen. Het Japanse Fuji Latex maakte het ze echter erg gemakkelijk: dat verkoopt een type condoom dat ‘Chapeau Crystal Carrageenan’ heet.

Bij de glijmiddelen lukte het om een lijstje te maken van middelen waarin carrageenan zit. Die werden aangeschaft en op dezelfde manier getest als het pure spul. De resultaten waren indrukwekkend. Twee Europese glijmiddelen en een Amerikaans glijmiddel bleken een behoorlijk remmende factor te hebben tegen het virus.

Een derde middel, ForPlay Gel Plus genaamd, viel door de mand. Op de ingrediëntenlijst staat Carrageenan als vijfde vermeld, maar de gel remde de papillomavirussen niet noemenswaardig. Het spul zit er óf stiekem toch niet in, óf een van de andere ingrediënten neutraliseert zijn effect, schrijven de onderzoekers.

De ontdekking van glijmiddel als mogelijke bescherming tegen kanker is heel goed nieuws, vooral voor ontwikkelingslanden. Dat zijn namelijk de plaatsen waar baarmoederhalskanker veruit de meeste slachtoffers maakt. Onlangs zijn vaccins ontwikkeld die de vrouwen ertegen kunnen beschermen, maar die werken niet tegen alle gevaarlijke versies van de virussen en zijn bovendien te duur voor grootschalige toepassing. Carrageenan kost bijna niets en zit in veel bestaande producten. Nare bijwerkingen lijken uitgesloten, gezien de praktijkervaring die miljoenen vrouwen al met de stof hebben.

Klinisch onderzoek moet nu uitwijzen of glijmiddelen met carrageenan inderdaad een betrouwbare bescherming bieden tegen besmetting. Is dat zo, dan kunnen ze straks honderdduizenden levens per jaar gaan redden.

Elmar Veerman

Christopher B. Buck, Cynthia D. Thompson, Jeffrey N. Roberts, Martin Müller, Douglas R. Lowy en John T. Schiller: Carrageenan is a potent inhibitor of papillomavirus infection’, PLoS Pathogens, juli 2006

Bron: Noorderlicht

Zwanger worden en het gebruik van glijmiddel

Wanneer je probeert zwanger te worden kun je rustig een glijmiddel gebruiken. Wel wordt geadviseerd een glijmiddel op water of siliconenbasis zonder extra toevoegingen als smaakjes of tintelingen te gebruiken. Uiteraard moet je geen zaaddodend glijmiddel gebruiken.

Glijmiddelen hebben geen inkapselend effect op de zaad en eicellen, ook tasten zij de eicellen niet aan. Voor zover, bij ons bekend, is er nog geen studie gedaan waar gekeken is of gebruik van glijmiddel de kans op een zwangerschap vergroot of verkleind. Er is dan ook geen enkele indicatie of bewijs dat glijmiddel hier invloed op heeft.

In principe kan gebruik van glijmiddel tijdens de zwangerschap geen kwaad. Echter, wij adviseren je wel het gebruik te minimaliseren en van te voren te overleggen met je arts of specialist, dit om elk risico door het gebruik van glijmiddelen tijdens de zwangerschap uit te sluiten. Sommige artsen en specialisten raden het gebruik van glijmiddelen tegen het einde van de zwangerschap af, maar ook hier is nog te weinig informatie over bekend.

veilig_betalen