0 producten  |  
Inloggen (Nieuw bij VeiligGlijden? Meld je aan

Soorten glijmiddel ( water – olie – siliconen- organisch )

Terug naar informatie over glijmiddelen

Er zijn grofweg 4 soorten ‘glijmiddel’, er zijn er echter maar 3 echt bruikbaar.

Glijmiddel op waterbasis
Glijmiddel op waterbasis is een heel simpele en relatief goedkope soort glijmiddel. Meestal is dit water met glucose als verdikker. De voordelen van glijmiddel op waterbasis zijn dat het iets goedkoper is, water oplosbaar en dus makkelijker uit- en afwasbaar is. Een ander voordeel is dat het smaakneutraal is, en dat is bij orale seks prettig. Nadeel is dat het erg snel opdroogt en door de verdikkingsmiddelen vaak erg plakkering wordt. Als glijmiddel voldoet het meestal redelijk, maar voor massage is het over het algemeen niet geschikt. Je hebt ook vaak meer nodig dan met het gebruik van andere soorten glijmiddel. Soms wordt er toch een beetje siliconen aan toegevoegd voor een beter glijvermogen.

Bekijk hier ons glijmiddel op waterbasis.

Glijmiddel op oliebasis
Dit is GEEN glijmiddel, dit is namelijk ontzettend slecht voor je. Olie, en vooral etherische oliën verstoppen de poriën van de slijmvliezen en zorgen voor een verhoogd risico op infecties. De natuurlijke oliën zoals slaolie, olijfolie moet je dan ook echt niet gebruiken. Deze zijn niet hygiënisch genoeg en kunnen nog allerlei bacteriën bevatten naast de overduidelijke negatieve kanten van olie als glijmiddel. Echt een enorme afrader dus. Mocht je ergens nog een pot glijmiddel op oliebasis vinden, laat deze maar staan of gebruik het voor een gewone niet intieme massage. Het enige voordeel van olie is dat het goed en lang kan glijden. De combinatie van een condoom en olie is fataal voor het condoom en dus de bescherming van het condoom.

Glijmiddel op siliconenbasis
Dit is de crème de la crème voor zowel massageolie als glijmiddel. Het product verstopt de poriën niet en vervliegt door de siliconen ook nauwelijks. Siliconen glijmiddel zal in de regel niet vlekken, behalve op suède en op sommige soorten zijde. Siliconen glijmiddel is niet gemakkelijk af te wassen behalve met lauwwarm water en een citroenoplossing (bijvoorbeeld afwasmiddel met citroen). Als het vocht in de siliconen olie opdroogt laat het een zijdezachte laag achter op de huid, dit is wel makkelijk afwasbaar. Je hoeft je dus met de meeste siliconen glijmiddelen niet naderhand te wassen. Sommige mensen gebruiken het zelfs als bodylotion of tegen erg droog haar. Een groot voordeel van siliconenmiddelen is dat het heel lang gebruikt kan worden zonder uit te drogen en je minder nodig hebt. Nadelen zijn de smaak, het geeft een beetje een pluizige bijsmaak, en dat je het siliconen glijmiddel niet met alle speeltjes, bijvoorbeeld siliconen speeltjes, kunt gebruiken. Merken als EROglide en ViaGlide kunnen dit wel. Pjur en EROS hebben een speciale toy-glide variant gemaakt die dit ook kan, alleen deze zijn wat dikker van structuur.

Een leuke tip die wij nog hebben binnengekregen is dat vrouwen dit kunnen gebruiken door het glijmiddel op de binnenkant van haar dijen te smeren, tegen schaaf- en schuurwonden, bij het dragen van een rokje zonder panty.

Bekijk hier ons glijmiddel op siliconenbasis.

Glijmiddel op organische basis
Over het algemeen is dit gewoon een glijmiddel op waterbasis, met alle bijbehorende voor- en nadelen. Hierbij is organische glucose als bindmiddel gebruikt.

Terug naar informatie over glijmiddelen


 
Q-Shops keurmerk
Betaal veilig met: